Taidetestaajat tutustumassa Saven karnevaaliin

Vuoden 2024 loka-joulukuun aikana noin 1500 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Uuttamaata kävi tutustumassa Saven karnevaali -näyttelyyn.

Osana valtakunnallista Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaa tehtävien vierailujen ohjelmaan kuului opastettu kierros Saven karnevaali -näyttelyssä sekä animaatiotyöpaja, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan taiteen tekemistä käytännössä sekä oppimaan animaation alkeita.

Sinkassa toteutettavat vierailut on suunniteltu niin, että ne syventävät oppilaiden taidekokemusta ja tarjoavat samalla innostavan näkökulman taiteeseen.

Vierailut jaettiin 90 minuutin kokonaisuuksiin, joissa luokka jaetiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä osallistui ensin opastetulle kierrokselle näyttelyssä, kun taas toinen työskenteli animaatiotyöpajassa. Puolivälissä vaihdettiin niin, että molemmat ryhmät pääsivät kokemaan sekä näyttelyn että työpajan.

Työpajassa oppilaat muovailivat hahmoja ja loivat niistä muodonmuutosanimaatioita. Tämä käytännön tekeminen yhdistyi näyttelyn teemoihin ja herätti saven eloon nuorten mielikuvituksen kautta.

Töölön yhteiskoulun 8.-luokkalaiset vierailulla Sinkassa

Töölön yhteiskoulun 8A-luokka vieraili Sinkassa ja osallistui innokkaasti niin opastukseen kuin työpajaankin. Nuoret tutkivat Saven karnevaali -näyttelyn teoksia ja niistä heränneitä ajatuksia pohdittiin yhdessä ryhmän kesken. Työpajassa syntyi monipuolisia ja kekseliäitä animaatioita, joissa muovailuvaha muuttui mielikuvituksen voimalla hahmoiksi ja tarinoiksi.

Sinkan henkilökunta on vastannut työpajojen ja opastusten järjestämisestä suurella innolla. Jokaiselle vierailulle on rakennettu kokonaisuus, joka tuo savesta muotoillun taiteen lähelle nuoria ja auttaa heitä löytämään uusia tapoja tarkastella taidetta.

Taidetestaajien vierailut jatkuivat Sinkassa joulukuun puoliväliin asti, ja oppilaita saapuu museoon eri puolilta Uuttamaata.

Saven karnevaali -näyttely on avoinna yleisölle 12.1.2025 asti.

Tunnelmia Taidetestaajien vierailulta

Kuvassa taustalla Veera Kuljun teoksia.

Taidetestaajat tutkivat Jasmin Anoschkinin veistoksia.

Uutisen otsikkokuvassa Maisa Majakan teoksia.